RECEPTEK

Túrós-barackos gombóc

Túrós-barackos gombóc

Nagyon finom, és egyáltalán nem macerás finomság, a szaftos, lédús, aromás sárgabarackkal pedig jobb nem is történhet, mint hogy gombócba rejtjük. Friss és könnyű, egy laza levessel tökéletes nyári ebéd.

recept,recept fotó,sárgabarack ,darabos túró,Édes ételek,Szlovák receptek

Édes ételek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró250gramm
finomliszt-
porcukor2evőkanál
rétesliszt160gramm
sárgabarack 400gramm
-
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj-
víz-
zsemlemorzsa4evőkanál

 

Recept

1. 

víz 

Egy fazékban vizet forralunk, picit sózzuk.

2. 

sárgabarack  400 gramm

A barackokat kimagozzuk, megmossuk.

3. 

rétesliszt 160 gramm   1 csipet

Egy tálba lisztet szórunk, egy csipetnyi sót adunk hozzá.

4. 

darabos túró 250 gramm

Hozzáadjuk a túrót...

5. 

tyúk tojás 1 darab

...és a tojást.

6. 

Tésztát dolgozunk ki.

7. 

finomliszt

A pihentetett tésztából maréknyi darabokat tépünk, a tenyerünkben kilapogatjuk, ráhelyezünk egy barackot, a tésztát ráhajtogatjuk, és a tenyerünkben gombóccá formázzuk. Lisztben megforgatjuk.

8. 

Az elkészített gombócokat...

9. 

... óvatosan beleengedjük a forró vízbe.

10. 

Miután fel úsztak a tetejére (10 perc ), még 5 percig főzzük.

11. 

Majd szűrőkanállal kiemeljük és lecsöpögtetjük a gombócokat.

12. 

zsemlemorzsa 4 evőkanál

A pirított morzsához egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk benne a zsemlemorzsát,

13. 

porcukor 2 evőkanál

Végén 2 evőkanál cukrot adunk hozzá.

14. 

Ha nem magoztuk ki a barackokat akkor most ki szedhetjük a magokat.

15. 

vaj

A gombócokat a fahéjas pirított morzsával meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit