RECEPTEK

Juhtúrós tönkölybúza dara baconnel

Juhtúrós tönkölybúza dara baconnel

Juhtúrós tönköly kernotto póréhagymával és szalonnával, ami garantáltan ízleni fog.

recept,recept fotó,szemes tönkölybúza dara (kernotto),póréhagyma,juhtúró,Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

juhtúró250gramm
póréhagyma250gramm
szemes tönkölybúza dara (kernotto)300gramm
tejföl (14-18%)100gramm
víz600milliliter
zsírszalonna-

 

Recept

1. 

szemes tönkölybúza dara (kernotto) 300 gramm  víz 600 milliliter

A tönkölybúza darát megmossuk, egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. 15-20 percig főzzük, attól függően, hogy jobban vagy kevésbé szeretnénk szétfőzni a tönkölybúza darát. A legjobb az amikor a dara enyhén ropogós.

2. 

póréhagyma 250 gramm

A póréhagymát alaposan megmossuk...

3. 

...és apróra felszeleteljük.

4. 

zsírszalonna

A szalonnát felvágjuk és serpenyőben megsütjük (ízlés szerinti mennyiségben).

5. 

A megfőtt tönkölybúza darához adjuk a póréhagymát, alaposan összekeverjük és 3-4 percig főzzük.

6. 

juhtúró 250 gramm  tejföl (14-18%) 100 gramm

A juhtúrót összekeverjük a tejföllel...

7. 

....és belekeverjük a megfőtt tönkölybúza darába.

8. 

Melegen tálaljuk, megszórjuk megpirított szalonnával. Jó étvágyat hozzá!

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés