RECEPTEK

Halgolyók medvehagymával

Halgolyók medvehagymával

Ínycsiklandó halból készített fasírozott, nagyon egészséges medvehagymával. Burgonyapürével tálaljuk.

recept,recept fotó,halfilé,medvehagyma,Halak,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Halak

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
halfilé600gramm
medvehagyma60gramm
1teáskanál
tyúk tojás2darab
vöröshagyma60gramm
zsemlemorzsa40gramm

 

Recept

1. 

halfilé 600 gramm

A halfilét megmossuk folyó víz alatt...

2. 

...majd apróra vágjuk.

3. 

A halat úgy rakjuk egy tálba, hogy közben az ujjainkkal kicsit szétmorzsoljuk, és eltávolítjuk az esetleges szálkákat, amelyek benne maradhattak a halfilében (ez különösen akkor fontos, ha kisgyerekeknek szeretnénk adni az ételt).

4. 

vöröshagyma 60 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sót és borsot.

5. 

medvehagyma 60 gramm

A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk...

6. 

tyúk tojás 2 darab

...a tojással együtt hozzáadjuk a halhoz. Átkeverjük...

7. 

zsemlemorzsa 40 gramm

...hozzáadunk egy kis zsemlemorzsát. Újra összekeverjük és rövid ideig állni hagyjuk.

8. 

A masszából golyócskákat formálunk, majd ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.

9. 

25 percig 200°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit