RECEPTEK

Karácsonyi puncs

Karácsonyi puncs

Fantasztikus illatos házi puncs, amely kihagyhatatlan a Karácsonyi hangulatból.

recept,recept fotó,gyümölcs tea,fahély egész,őrölt csillagánizs,szegfűszeg- egész,vörös bor,rum,Szirupok és teák,Karácsony,Gluténmentes ,Laktózmentes

Szirupok és teák

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 1darab
citromlé50milliliter
fahély egész2darab
gyümölcs tea1darab
kristálycukor50gramm
körte1darab
méz 50gramm
narancslé100milliliter
rum100milliliter
szegfűszeg- egész10darab
víz300milliliter
vörös bor½liter
őrölt csillagánizs3darab

 

Recept

1. 

víz 300 milliliter

Vízforralóban vizet forralunk.

2. 

kristálycukor 50 gramm

Egy lábasba cukrot szórunk (kimérve, vagy kb 3 leveses kanálnyit) és lassan karamellizáljuk.

3. 

gyümölcs tea 1 darab

Amíg a cukor karamellizálódik, addig elkészítjük a gyümölcsteát, majd felöntjük vele az elkészült karamellt.

4. 

fahély egész 2 darab  őrölt csillagánizs 3 darab  szegfűszeg- egész 10 darab

Hozzáadjuk a fűszereket és 5 percig főzzük.

5. 

citromlé 50 milliliter  narancslé 100 milliliter

Hozzáadjuk egy citrom és két narancs levét...

6. 

méz  50 gramm

...majd a mézet (3 leveses kanálnyit).

7. 

vörös bor ½ liter

Hozzáöntjük a bort...

8. 

rum 100 milliliter

...és a rumot. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

9. 

alma  1 darab  körte 1 darab

Az almát és a körtét kis darabokra vágjuk.

10. 

Egy részét hozzáadhatjuk egyenesen a lábasba, vagy szétosztjuk a poharakba, amelyeket aztán megtöltünk a punccsal.

11. 

A forró puncsot azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit