Őszi tejfölös leves
Zöldségleves lencsével és tejföllel.
recept,recept fotó,lencse,répa,petrezselyem,burgonya,főzőtejszín,hokaido tök,Zöldséglevesek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 150 | gramm | |
citromlé | - | ||
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
hokaido tök | 250 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
lencse | 100 | gramm | |
petrezselyem | 100 | gramm | |
répa | 100 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
víz | 1 | liter |
Recept
1.
lencse 100 gramm • víz 1 liter • só ½ teáskanál
A lencsét megmossuk, és sós vízben 10 percig főzzük.
2.
répa 100 gramm • petrezselyem 100 gramm • burgonya 150 gramm • hokaido tök 250 gramm
A zöldséget, tököt, burgonyát megpucoljuk megmossuk. A zöldséget és a tököt vastagra lereszeljük a burgonyát kis kockákra vágjuk.
3.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A zöldséget hozzáadjuk a lencséhez, sózzuk, borsozzuk.Megkeverjük és 20 percig főzzük.
4.
főzőtejszín 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter
Hozzáöntjük a főzőtejszínt. Átforraljuk.
5.
kristálycukor 1 teáskanál • citromlé
Kis cukrot adhatunk hozzá esetleg ízlés szerint egy pici citromlevet.
Jó étvágyat!