RECEPTEK

Dióval töltött kacsacombok

Dióval töltött kacsacombok

Ínyencség kacsacombokból

recept,recept fotó,kacsacomb,dió,Kacsahús

Kacsahús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Dinsztelt lila káposzta recept-
Házias krumplilepény recept-
aszalt szilva6darab
dió60gramm
kacsacomb6darab
kacsamáj100gramm
kacsazsír100gramm
kifli80gramm
petrezselyem zöldje-
-
½teáskanál
tyúk tojás1darab
víz50milliliter
zöldségfőzet-

 

Recept

1. 

kifli 80 gramm

A kifliket apróra vágjuk fel.

2. 

dió 60 gramm

A diót apróra vágjuk.

3. 

kacsamáj 100 gramm

A májat megmossuk és apróra vágjuk fel.

4. 

aszalt szilva 6 darab  petrezselyem zöldje

A szilvát megmossuk és feldaraboljuk. A petrezselyem zöldjét szintén megmossuk és apróra vágjuk. A diót, szilvát és a petrezselyem zöldjét a kiflikhez adjuk hozzá.

5. 

tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál  zöldségfőzet

Hozzáadjuk a tojást, májat, sót és egy kevés kacsahúslevest. Összekeverjük és szükség esetén még öntünk hozzá húslevest.

6. 

kacsacomb 6 darab 

A combokat megmossuk, sózzuk. A combok felső részén a bőrt a hústól elválasztjuk.

7. 

A bőr alá töltjük be a tölteléket...

8. 

...és konyhai tűvel tűzzük össze.

9. 

kacsazsír 100 gramm  víz 50 milliliter

A combokat helyezzük át a sütő edénybe a töltelékkel lefelé, és öntsünk alá olvasztott vajat és egy kevés vizet. Letakarva sütjük 180° 60 percig. A combokat megfordítjuk, újra letakarjuk és további 20- 30 percig sütjük a másik oldaláról is.

10. 

Házias krumplilepény recept  Dinsztelt lila káposzta recept

Krumplilepénnyel és párolt káposztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés