RECEPTEK

Hokaido kuglóf túróval

Hokaido kuglóf túróval

Elképesztően puha és szaftos kuglóf.

recept,recept fotó,hokaido tök,Kuglófok

Kuglófok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró250gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
fahéj, őrölt-
hokaido tök350gramm
napraforgó olaj50milliliter
nádcukor75gramm
porcukor-
rétesliszt200gramm
rétesliszt-
szódabikarbóna1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
tyúk tojás3darab
vaj25gramm
vaj-
víz150milliliter

 

Recept

1. 

hokaido tök 350 gramm

A sütőtököt meghámozzuk és durván lereszeljük.

2. 

vaj 25 gramm

A vajat egy edényben felolvasztjuk.

3. 

víz 150 milliliter  fahéj, őrölt ½ teáskanál

Adjuk hozzá a sütőtököt, adjunk hozzá vizet és adjunk hozzá fahéjat. 10 percig pároljuk.

4. 

nádcukor 75 gramm

Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és hagyjuk kihűlni (leggyorsabban hideg vízfürdőben).

5. 

Tegyük át a sütőtök kását egy tálba,...

6. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  napraforgó olaj 50 milliliter  tyúk tojás 3 darab

... adjunk hozzá tejet, olajat és tojást. Keverjük.

7. 

rétesliszt 200 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál

Szórjunk hozzá lisztet szódabikarbónával és keverjük össze.

8. 

darabos túró 250 gramm

Hozzákeverjük a szétmorzsolt darabos túrót.

9. 

vaj  rétesliszt

A kuglóf formát kivajazzuk és liszttel megszórjuk. Beletesszük a tésztát.

10. 

50 percig 175°C fokon sütjük.

11. 

fahéj, őrölt  porcukor

A megsült és kihűlt kuglófot kiöntjük és megszórjuk fahéjjal elkevert cukorral.

12. 

Felszeleteljük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit