RECEPTEK

Sült töltött paprika

Sült töltött paprika

Serpenyőn elkészített töltött paprika. Tálalhatjuk például teljes kiőrlésű kenyérrel is.

recept,recept fotó,paprika,Falatkák,Gluténmentes

Falatkák

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kemény sajt100gramm
metélőhagyma1teáskanál
olivaolaj3evőkanál
paprika6darab
száraz szalámi150gramm
túró, lágy100gramm

 

Recept

1. A paprika elkészítése

paprika 6 darab

A paprikákat megmossuk, levágjuk a tetejét és eltávolítjuk a magvakat.

2. A töltelék elkészítése

túró, lágy 100 gramm  metélőhagyma 1 teáskanál  száraz szalámi 150 gramm  kemény sajt 100 gramm

A túrót és a metélőhagymát összekeverjük. A száraz szalámit vékony karikákra vágunk. 6 db. karikát meghagyunk egészben a többit pedig csíkokra felvágjuk. Ezeket belekeverjük a metélőhagymás túróhoz. A kemény sajtot vastagabb, megfelelően nagy csíkokra szeleteljük, úgy, hogy ne legyenek nagyobbak, mint az elkészített paprika.

3. A paprika megtöltése

A paprikába belehelyezzük a sajtot, majd megtöltjük a túrós masszával és a végét a szalámi karikával lezárjuk.

4. Sütés

olivaolaj 3 evőkanál

A serpenyőn felmelegítünk egy kis olajat. Belerakjuk a paprikákat majd minden oldalról megpirítjuk. Ügyelünk arra, hogy a szalámi karika ki ne essen - időnként benyomkodjuk - hogy ki ne folyjon a töltelék.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés