RECEPTEK

Almás-mandulás sütemény sütés nélkül

Almás-mandulás sütemény sütés nélkül

Egyszerű sütemény háztartási kekszből, amely teli van könnyű almás-mandulás töltelékkel és tejszínhabbal a tetején :)

recept,recept fotó,alma ,darált mandula,vajas száraz keksz,habtejszín (30-33%),Sütemények,Sütés nélküli

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 1.5kilogramm
citromlé20milliliter
darált mandula80gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
habtejszín (30-33%)600milliliter
kristálycukor160gramm
mandula20gramm
vajas száraz keksz460gramm
vaníliás puding -por74gramm
víz500milliliter
zsírszegény tej 1,5%-

 

Recept

1. 

alma  1.5 kilogramm

Az almát meghámozzuk és vastagon lereszeljük.

2. 

víz 100 milliliter  kristálycukor 160 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Belerakjuk egy mély lábasba, hozzáadunk vizet, cukrot és fahéjat. Az egészet összekeverjük és kb. 10 percig pároljuk.

3. 

víz 400 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm

Vízben pudingport keverünk el.

4. 

citromlé 20 milliliter

Az almához hozzáadjuk a citrom levet,...

5. 

...és az előkészített pudingot, majd sűrűre főzzük.

6. 

darált mandula 80 gramm

Belekeverjük a mandulát. Hagyjuk rövid ideig lehűlni (nem teljesen hidegre).

7. 

vajas száraz keksz 460 gramm  zsírszegény tej 1,5%

A sütőlapra rakjuk a rövid ideig tejbe mártott háztartási kekszet (csak az első réteg háztartási kekszet mártogatjuk). A süteményünk három háztartási keksz rétegből és három almás töltelék rétegből tevődik össze. A háztartási kekszet más méretre is rakható, legyen az szélességre, hosszra vagy magasságra, és ez szerint kell rakni a töltelék rétegeket. A keksz rétegre rákenjük a langyos töltelék harmadát...

8. 

... majd újból rakunk egy réteg kekszet. Erre ismét a töltelék jön - a második harmad, majd keksz réteg és az utolsó harmad. Hagyjuk teljesen lehűlni.

9. 

mandula 20 gramm

A mandulát leöntjük forró vízzel, hagyjuk kis ideig a vízben állni, majd leszűrjük és meghámozzuk. Felekre szedjük szét.

10. 

Rövid ideig szárazon pirítjuk.

11. 

habtejszín (30-33%) 600 milliliter

Tejszínből, fixáló segítségével kemény habot készítünk.

12. 

A tejszínhabot rákenjük a süteményre. Pirított és darált mandulával díszítjük. Hagyjuk legalább 4 órán át pihenni hűvös helyen. Az egyes szeleteket felvághatjuk a felhasznált keksz méretére vagy tetszés szerinti formára.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit