RECEPTEK

Kardamom rizspuding almával

Kardamom rizspuding almával

Illatos rizspuding, szinte egy sütemény :)

recept,recept fotó,alacsony zsírtartalmú tej 0,5%,őrölt kardamon,kerek szemű rizs,Édes ételek,Gluténmentes

Édes ételek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Karobpor sötét (Szentjános kenyér)1evőkanál
alacsony zsírtartalmú tej 0,5%1.5liter
alma 750gramm
fahéj cukor2evőkanál
friss sztévia-
kerek szemű rizs350gramm
kókusz olaj50gramm
kókusz olaj-
nádcukor2evőkanál
nádcukor100gramm
sztévia por2evőkanál
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
őrölt kardamon1teáskanál

 

Recept

1. 

alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 1.5 liter  nádcukor 2 evőkanál  őrölt kardamon 1 teáskanál  kerek szemű rizs 350 gramm

Keverjünk cukrot a tejhez, és hagyjuk felforrni. Hozzáadjuk a rizst, és kb. 20 perc alatt megfőzzük, gyakran kevergetjük. Keverjük hozzá a kardamomot, és hagyjuk kihűlni.

2. 

tojássárgája 5 darab  nádcukor 100 gramm

A tojássárgákat cukorral kikeverjük.

3. 

kókusz olaj 50 gramm

Hozzákeverjük a kókusz olajt...

4. 

...és a kihűlt rizst.

5. 

friss sztévia

A rizshez hozzáadjuk, ha van, a friss sztévia leveleket.

6. 

alma  750 gramm

Megpucoljuk az almát, eltávolítjuk a magokat ...

7. 

.. ,és reszeljük vékony szeletekre.

8. 

kókusz olaj

Kenjük ki a tepsit olajjal, és terítsük rá a rizskása felét.

9. 

fahéj cukor 2 evőkanál

Rakjuk az almát a rizsre, és szórjuk meg fahéjas cukorral vagy csak őrölt fahéjjal.

10. 

Rétegezzük rá a rizs másik felét. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180-200 ° C-on 45 percig sütjük.

11. 

tojásfehérje 5 darab  sztévia por 2 evőkanál  Karobpor sötét (Szentjános kenyér) 1 evőkanál

A tojásfehérjéből kemény habot verünk fel, hozzá adjuk a sztévia port és a karobport (vagy porcukrot és kakaó port).

12. 

Kenjük meg a megsült rizst a fehérje habbal és hagyjuk 5 percig sütőben sütni. Kapcsoljuk ki a sütőt, kissé nyissuk ki az ajtót, és hagyjuk 15 percig fokozatosan lehűlni. Ezután vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit