Kardamom rizspuding almával
Illatos rizspuding, szinte egy sütemény :)
recept,recept fotó,alacsony zsírtartalmú tej 0,5%,őrölt kardamon,kerek szemű rizs,Édes ételek,Gluténmentes
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Karobpor sötét (Szentjános kenyér) | 1 | evőkanál | |
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% | 1.5 | liter | |
alma | 750 | gramm | |
fahéj cukor | 2 | evőkanál | |
friss sztévia | - | ||
kerek szemű rizs | 350 | gramm | |
kókusz olaj | 50 | gramm | |
kókusz olaj | - | ||
nádcukor | 2 | evőkanál | |
nádcukor | 100 | gramm | |
sztévia por | 2 | evőkanál | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
őrölt kardamon | 1 | teáskanál |
Recept
1.
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 1.5 liter • nádcukor 2 evőkanál • őrölt kardamon 1 teáskanál • kerek szemű rizs 350 gramm
Keverjünk cukrot a tejhez, és hagyjuk felforrni. Hozzáadjuk a rizst, és kb. 20 perc alatt megfőzzük, gyakran kevergetjük. Keverjük hozzá a kardamomot, és hagyjuk kihűlni.
4.
...és a kihűlt rizst.
7.
.. ,és reszeljük vékony szeletekre.
9.
fahéj cukor 2 evőkanál
Rakjuk az almát a rizsre, és szórjuk meg fahéjas cukorral vagy csak őrölt fahéjjal.
10.
Rétegezzük rá a rizs másik felét. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180-200 ° C-on 45 percig sütjük.
11.
tojásfehérje 5 darab • sztévia por 2 evőkanál • Karobpor sötét (Szentjános kenyér) 1 evőkanál
A tojásfehérjéből kemény habot verünk fel, hozzá adjuk a sztévia port és a karobport (vagy porcukrot és kakaó port).
12.
Kenjük meg a megsült rizst a fehérje habbal és hagyjuk 5 percig sütőben sütni. Kapcsoljuk ki a sütőt, kissé nyissuk ki az ajtót, és hagyjuk 15 percig fokozatosan lehűlni. Ezután vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!