RECEPTEK

Párolt zöldség kókusszal és áfonyával

Párolt zöldség kókusszal és áfonyával

Különleges ízű édes zöldség, amely köretként is nagyszerű több fajta ételhez. Gyerekek számára is kiváló lehet az ilyen ízletes zöldség, mivel általában nem kedvelik a hagyományos zöldség ízt.

recept,recept fotó,répa,karalábé,cukkini,szárított áfonya,Zöldség köretek,Gluténmentes

Zöldség köretek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

borsó100gramm
cukkini200gramm
hagyma150gramm
karalábé200gramm
kókusz szirom szárított (kókusz chips)25gramm
répa350gramm
szárított áfonya25gramm
vaj30gramm
víz5evőkanál

 

Recept

1. 

répa 350 gramm  karalábé 200 gramm  cukkini 200 gramm  hagyma 150 gramm

A zöldséget megpucoljuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. A karalábét és a répát vékony csíkokra reszeljük. A cukkinit kis kockákra vágjuk.

2. 

vaj 30 gramm

Egy lábasban vajon megpirítjuk a hagymát.

3. 

szárított áfonya 25 gramm  víz 3 evőkanál

Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét, áfonyát és a vizet. Összekeverjük és fedő alatt időnkénti keverés mellett 8 percig pároljuk.

4. 

borsó 100 gramm  kókusz szirom szárított (kókusz chips) 25 gramm  víz 2 evőkanál

Hozzáadjuk a cukkinit, beleszórjuk a friss vagy mirelit borsót, a kókusz csipszet. Összekeverjük, felöntjük vízzel és tovább pároljuk kb. 8 percig.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit