RECEPTEK

Kukoricás kuglóf gesztenyepürével

Kukoricás kuglóf gesztenyepürével

Gluténmentes kuglóf, a minimális cukortartalom ellenére is finom édes. Csak annyi cukrot tartalmaz, amely megtalálható a gesztenyepürében, valamint egy kevés cukrot, amivel meghintettük.

recept,recept fotó,kukoricaliszt,kukoricaliszt,gesztenyepüré, fagyasztott,Kuglófok,Gluténmentes

Kuglófok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

gesztenyepüré, fagyasztott250gramm
kukoricaliszt-
kukoricaliszt75gramm
olivaolaj30milliliter
porcukor-
ribizli dzsem-
szódabikarbóna½teáskanál
-
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj-

 

Recept

1. 

vaj  kukoricaliszt

Egy kisebb kuglóf formát kivajazzunk és meghintjük liszttel.

2. 

tojássárgája 5 darab  gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm

A tojássárgákat kikeverjük a felolvasztott gesztenyepüré masszával.

3. 

szódabikarbóna ½ teáskanál  kukoricaliszt 75 gramm

Lisztben szódabikarbónát keverünk el.

4. 

olivaolaj 30 milliliter

A tésztához olajat keverünk...

5. 

...és az elkészített lisztet...

6. 

tojásfehérje 5 darab 

...és először a felét a fehérjéből elkészített habból.

7. 

Ezután könnyedén hozzákeverjük a hab másik felét is.

8. 

Beleöntjük a tésztát a formába, a formát az asztalhoz ütjük hogy a tészta egyenletes legyen.

9. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

porcukor  ribizli dzsem

Miután a kuglóf megsült, kiborítjuk, megszórjuk porcukorral, felvágjuk és már ehetjük is. Akinek nem elég édes megkenheti lekvárral :)

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit