RECEPTEK

Ünnepi kalácsok

Ünnepi kalácsok

Fantasztikus ropogós karikák, teli finom édes töltelékkel. Nem lehet neki ellenállni :)

recept,recept fotó,fahéj, őrölt,gyümölcsös jam,rétesliszt,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,dió,mazsola,túró, lágy,alma ,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 500gramm
dió250gramm
fahéj, őrölt-
friss élesztő42gramm
gyümölcsös jam350gramm
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor150gramm
mazsola100gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom500gramm
rétesliszt1teáskanál
rétesliszt1200gramm
rétesliszt-
-
tyúk tojás4darab
túró, lágy500gramm
vaj100gramm
vaníliacukor25gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter
zsírszegény tej 1,5%-

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  rétesliszt 1 teáskanál  friss élesztő 42 gramm

Egy kis langyos tejben élesztőt, cukrot és lisztet keverünk szét. Kovászt készítünk.

2. 

rétesliszt 1200 gramm  tyúk tojás 2 darab  vaj 100 gramm  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm  kristálycukor 20 gramm 

Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, joghurtot, cukrot és egy csipetnyi sót.

3. 

zsírszegény tej 1,5%

Hozzáöntjük a kovászt és szükség szerint tejet ( kb 200 ml.). A tésztát kidolgozzuk, és törlő kendővel letakarjuk. Hagyjuk megkelni.

4. 

dió 250 gramm  kristálycukor 80 gramm

A diót megőröljük és cukorral összekeverjük.

5. 

mazsola 100 gramm  túró, lágy 500 gramm  vaníliacukor 25 gramm

A ma6solát megmossuk és hozzákeverjük a túróhoz, majd cukrot adunk hozzá.

6. 

alma  500 gramm  kristálycukor 50 gramm

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és összekeverjük a cukorral.

7. 

gyümölcsös jam 350 gramm

Házi lekvárt készítünk elő.

8. 

rétesliszt

A megkelt tésztát, adagonként dolgozzuk fel. Egy lisztel meghintet gyúrólapon a tésztát kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. Nagyobb karikákat szaggatunk ki belőle.

9. 

tyúk tojás 2 darab

A karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el és megkenjük őket felvert tojással.

10. 

A karikák közepébe helyezzük el felváltva a különböző töltelékeket, ízlés szerint. például...mazsolás túró és lekvár...

11. 

...lekvár dióval megszórva...

12. 

fahéj, őrölt

....fahéjas alma és mazsolás túró, alma dióval és mazsolás túróval, stb. Előmelegített sütőben megsütjük.

13. 

Miután a karikák kihűltek egy nagy tálcára helyezzük el és kész van az ünnep váró édesség.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés