RECEPTEK

Édesburgonya csicseriborsóval és joghurtos uborkás dresszing salátával

Édesburgonya csicseriborsóval és joghurtos uborkás dresszing salátával

Nagyon finom laktató, hús nélküli ebéd vagy vacsora.

recept,recept fotó,édesburgonya,salátauborka,fokhagyma,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,csicsereborsó konzerv,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,ActiFry 2v1 receptek,,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csicsereborsó konzerv250gramm
fokhagyma1gerezd
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom250milliliter
olivaolaj1teáskanál
rozmaring-
salátauborka150gramm
édesburgonya1kilogramm

 

Recept

1. 

édesburgonya 1 kilogramm

A batátát - édesburgonyát megmossuk, megpucoljuk, óvatosan levágjuk a kicsit fás részeket és kockára szeleteljük fel.

2. 

olivaolaj 1 teáskanál  rozmaring

A burgonyát ActiFry edénybe helyezzük, sót adunk hozzá, és egy rozmaring ágat, a programot sütésre tekerjük és 35 -40 percig sütjük. A burgonyát a sütőben is megsüthetjük, egy sütőpapírral bélelt sütőlapon.

3. 

salátauborka 150 gramm  fokhagyma 1 gerezd  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 250 milliliter

Az uborkát megmossuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Összekeverjük és a végén beleöntjük a joghurtot.

4. 

A joghurtot az uborkával összekeverjük és a hűtőbe helyezzük el.

5. 

csicsereborsó konzerv 250 gramm

Egy tálba beleöntjük a leszűrt csicseriborsót...

6. 

...és hozzáadjuk a magsült batátát, összekeverjük.

7. 

Tányéra helyezzük, ízlés szerint sózzuk, de nem is muszáj, és leöntjük az elkészített dresszing salátával.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit