RECEPTEK

Sertésszelet sárgarépa-krémmártásban

Sertésszelet sárgarépa-krémmártásban

Finom ebéd nem csak gyerekeknek. Tésztával tálaljuk.

recept,recept fotó,sertéscomb,répa,tejföl (14-18%),Sertéshús,Receptek babáknak

Sertéshús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt20gramm
hagyma150gramm
napraforgó olaj30milliliter
répa200gramm
sertéscomb600gramm
1.5teáskanál
tejföl (14-18%)400gramm
víz200milliliter
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

sertéscomb 600 gramm  répa 200 gramm

A sertéshúst megmossuk és szeletekre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és megmossuk.

3. 

víz 200 milliliter   1.5 teáskanál

Adjuk hozzá a húst és a sárgarépát a hagymához, és pirítsuk egy ideig. Felöntjük vízzel, sózzuk (gyerekeknek kevésbé vagy egyáltalán nem) és fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul.

4. 

finomliszt 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter

A lisztet összekeverjük a tejben.

5. 

tejföl (14-18%) 400 gramm

Vegyük ki a sárgarépát az edényből, adjuk hozzá a habarást és forraljuk fel. Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük hozzá a tejfölt.

6. 

A sárgarépát turmixoljuk ki...

7. 

...és keverjük a húshoz.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit