RECEPTEK

Túrós gyümölcsös gombócok

Túrós gyümölcsös gombócok

Recept töltött túrós gombócokra, pároló edényben készítve.

recept,recept fotó,túró, zsírszegény,gyümölcs, különböző,Édes ételek,Receptek ételpárolókhoz

Édes ételek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

búzadara300gramm
gyümölcs, különböző350gramm
napraforgó olaj-
porcukor200gramm
tyúk tojás1darab
túró, zsírszegény500gramm
vaj50gramm
vaníliacukor12gramm
zsemlemorzsa250gramm

 

Recept

1. 

túró, zsírszegény 500 gramm  búzadara 300 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaníliacukor 12 gramm

A túrót, darát, tojást, vanília cukrot összekeverjük. A tészta egy kicsit ritka lesz, ezért hagyjuk állni egy fél órát.

2. 

gyümölcs, különböző 350 gramm

Majd liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk. Az egészet kis kockákra osszuk. Minden kockára gyümölcsöt teszünk, és golyót formálunk belőle. A gyümölcs lehet befőtt vagy friss gyümölcs ízlés szerint.

3. 

napraforgó olaj

Ahogy a golyók készen vannak, olajjal megkenjük a pároló edény alját és széleit, majd belerakjuk a egy rétegben a golyókat.

4. 

Ha három emeletre rakjuk, akkor 30 percig pároljuk, ha csak két emeletre akkor 20 percig.

5. 

vaj 50 gramm  zsemlemorzsa 250 gramm  porcukor 200 gramm

Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a cukrot és megkeverjük. A pirított zsemlemorzsával megszórjuk a gombócokat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit