RECEPTEK

Tönköly-burgonya galuska búzadarával

Tönköly-burgonya galuska búzadarával

Köretként paprikáshoz, pörkölthöz vagy mártáshoz alkalmas. Külön ételként is alkalmas édesen mákkal és cukorral, vagy sósan juhtúróval és szalonnával.

recept,recept fotó,búzadara,teljes kiőrlésű tönköly liszt,burgonya,Burgonyából készült köretek,Laktózmentes

Burgonyából készült köretek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya400gramm
búzadara200gramm
sertészsír1evőkanál
-
teljes kiőrlésű tönköly liszt60gramm
víz0

 

Recept

1. 

búzadara 200 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 60 gramm

Mérjünk le egy tálba a búzadarát és a tönkölylisztet.

2. 

burgonya 400 gramm

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, és a tojással együtt a lisztekhez adjuk.

3. 

víz

Hozzáöntünk vizet, és közepesen kemény tésztát dolgozunk ki belőle.

4. 

víz 

Forraljunk fel sós vizet az edényben. Szaggassuk a tésztát galuska szaggatón a vízbe.

5. 

Amikor a galuskák a felszínre úsznak, főzzük őket 8 percig.

6. 

sertészsír 1 evőkanál

Leszűrjük, hideg vízzel gyorsan leöblítjük, hagyjuk lecsöpögni, és egy tálba tesszük, adjunk hozzá egy kevés sertészsírt és összekeverjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit