RECEPTEK

Sült csirkemáj pástétom

Sült csirkemáj pástétom

Házilag készített sült csirkemáj pástétom. Hidegen tálaljuk. Friss kenyérrel vagy péksüteménnyel ízletes.

recept,recept fotó,csirkemáj,habtejszín (30-33%),Csirkehús,Gluténmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemáj500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
sertészsír150milliliter
1teáskanál
tyúk tojás4darab

 

Recept

1. 

csirkemáj 500 gramm

A csirkemájat megmossuk.

2. 

tyúk tojás 4 darab   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A májhoz tojást, sót és fűszert adunk...

3. 

sertészsír 150 milliliter

...langyos olvasztott zsírt öntünk hozzá és botmixerrel összekeverjük.

4. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

Hozzáöntjük a tejszínt, és jól összekeverjük.

5. 

A masszát egy mélyebb tepsibe öntjük, és lefedve 40 percig sütjük előmelegített sütőben 200°C-on.

6. 

40 perc után a pástétomot kitakarjuk és további 10 percig sütjük.

7. 

Ha kihűlt, felszeleteljük...

8. 

...és tálalhatjuk. A pástétomot hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit