RECEPTEK

Pikáns szegedi gulyás

Pikáns szegedi gulyás

Párolt knédlivel tálaljuk.

recept,recept fotó,sertéslapocka,tejföl (14-18%),Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sertéshús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Baby pfefferoni5darab
Natur zöldséges só-
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt60gramm
hagyma150gramm
kovászos káposzta1kilogramm
köménymag, darált½teáskanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
savanyú káposztalé-
sertéslapocka800gramm
sertészsír50gramm
1teáskanál
tejföl (14-18%)300gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%¾liter
víz½liter

 

Recept

1. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 50 gramm  sertéslapocka 800 gramm

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és zsíron megsütjük. A húst megmossuk kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához.

2. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  Baby pfefferoni 5 darab

Ha a hús kifehéredik, megsózzuk, borsozzuk, szórunk rá őrölt pirospaprikát, köménymagot és hozzáadunk pfefferoni paprikát. A paprika mennyisége által állapítjuk meg a gulyás csípős ízét. Ha csak egy kicsit pikánsat szeretnénk, akkor csak két darabot adjunk hozzá. Ha nagyon csípősen, pikánsan szeretnénk elkészíteni a gulyást akkor adjunk hozzá annyi pfefferoni paprikát amennyi meg van adva a receptben. Keverjük össze...

3. 

víz ½ liter

...és azonnal öntsük fel meleg vízzel. A fazekat fedjük le fedővel és a húst főzzük puhára ( 40 percig ) .

4. 

kovászos káposzta 1 kilogramm

A káposztáról szűrjük le a levét, szükség szerint - ha hosszú szálú vágjuk kisebbekre és adjuk hozzá a húshoz. Összekeverjük és 20 percig főzzük.

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% ¾ liter  tejföl (14-18%) 300 gramm  finomliszt 60 gramm

Tejben és tejfölben lisztet habarunk.

6. 

Natur zöldséges só  savanyú káposztalé

A habarást a húshoz és a káposztához öntjük, felforraljuk. Szükség szerint sózzuk, esetleg önthettünk hozzá egy kevés káposztalevet is. A gulyás másnapra a legfinomabb amikor az ízek össze érnek.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit