RECEPTEK

Túrós bukta

Túrós bukta

Lágy és ízletes bukta tejfölös-vajas kelt tésztából. A recept szerint elkészített bukták akár 3 napig is frissek maradnak.

recept,recept fotó,darabos túró,mazsola,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 45 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Édes ételek  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró550gramm
finomliszt1kilogramm
friss élesztő42gramm
habtejszín (30-33%)150milliliter
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor180gramm
mazsola150gramm
napraforgó olaj-
olivaolaj50milliliter
porcukor-
rétesliszt-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%½liter
tyúk tojás2darab
vaj100gramm

 

Recept

1. Tészta

teljes zsírtartalmú tej 3,5% ½ liter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 1 kilogramm  habtejszín (30-33%) 150 milliliter  vaj 100 gramm  olivaolaj 50 milliliter  kristálycukor 100 gramm

Langyos tejben elkeverjük az élesztőt egy kis cukorral majd kovászt készítünk. A kovászt hozzáöntjük a kimért liszthez, hozzáadjuk a tejfölt, olvasztott és lehűtött vajat, olajat és cukrot. Lágy tésztát készítünk...

2. 

...amelyet törlőkendővel letakarva meleg helyen állni hagyunk.

3. Túrós töltelék

darabos túró 550 gramm  mazsola 150 gramm  kristálycukor 80 gramm  tyúk tojás 2 darab

A túrót összekeverjük a mazsolával, cukorral és a tojással.

4. A bukták töltése

rétesliszt

A tésztát két felé osztjuk és egy liszttel meghintett gyúrólapon 1 cm vastagra nyújtjuk. Kb. 8 x 8 cm méretű kockákra vágjuk. Minden kocka közepére teszünk 1,5 leveses kanálnyi tölteléket. A túrót a szélek behajtogatásával takarjuk be, bukta formára.

5. 

napraforgó olaj

A tepsit kikenjük olajjal és a buktákat a lezárt oldallal lefelé rakjuk. A bukták elhelyezésekor a széleit megkenjük olajjal és egymás mellé nyomjuk őket.

6. 

Feldolgozzuk a tészta másik felét, amennyiben elfogy a túrós töltelék, úgy helyettesíthetjük dzsemmel is.

7. 

A buktákat megkenjük olajjal, a lekvárosakat megszórhatjuk mákkal. A sütőlapon hagyjuk 10 percig megkelni.

8. Sütés

Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük 180 - 190°C-on.

9. 

porcukor

A megsült meleg buktákat megszórjuk porcukorral és a teljes kihűlést követően tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit