Egyszerű paradicsomleves, otthoni sűrített paradicsompüréből és friss paradicsomból. A gyerekek szeretik a sűrűbb leveseket, épen ezért tálaláskor hozzáadunk a leveshez kisebb tésztát is.
Az klasszikus olasz "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico", amely minden igazi olasz étterem kínálatában megtalálható. Egyszerű elkészíteni és az íze kitűnő!
Egy recept a közkedvelt Indiai szabdszira (sabi), zöldséggel, krumplival, répával, indiai fűszerekkel, hagymás- paradicsomos alapon. Tálalhatjuk rizzsel főételként.
Néha nincs is jobb, mint egy finom és könnyű saláta, mely mesés ízeivel és üde színeivel nem csak a gyomrot, de a szemet is kényezteti. Íme egy villámgyors, csicseriborsós recept, amit érdemes kipróbálni!
Az Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] a népies elnevezése azon hagyományos olasz szószra, amely alapja a sózott szárított szalonna, paradicsom és a pecorino sajt. Más fajta tésztával is használható, mint a bucatini.