szakacsreceptek.hu

Zellerpüré

Lágy burgonya - zeller püré, amely kiváló köret halételekhez, illetve szaftos raguhoz.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
zeller500gramm
1teáskanál
víz2liter
burgonya500gramm
fehér bors, őrölt
vaj80gramm

1. 

zeller 500 g   1 TK  víz 2 l

A zellert megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vagdaljuk. 10 percig főzzük sós vízben.

2. 

burgonya 500 g

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd kockákra vagdaljuk. Hozzáadjuk a zellerhez, és további 20 percig főzzük.

3. 

fehér bors, őrölt  vaj 80 g

Leszűrjük a vizet, majd hozzáadunk egy kevés fehér borsot, és egy kevés vajat, hogy lágyabb legyen.

4. 

Az alapanyagokat összedolgozzuk lágy pürére. Ehhez használhatunk botmixert is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés