szakacsreceptek.hu

Zeller saláta

Könnyű, lágy majonézes-tejfölös zellersaláta, teli kukoricával, zöldséggel és ananásszal. Kiváló hidegtálakhoz, de ki lehet próbálni köretként a rántott sertés szeletekhez is.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

póréhagyma 200 g

A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk, majd egy mélyebb tálba rakjuk.

2. 

morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 280 g

Majd hozzáadunk egy konzerv kukoricát, amelyet leszűrünk előtte...

3. 

ananász, fertőtlenített  240 g

... majd az apróra vágott leszűrt ananász konzervet...

4. 

ananászos zellersaláta konzerv 200 g

... és a végén az ananászos zelleres konzervet.

5. 

tejföl (14-18%) 180 g  majonéz light 180 g

A tejfölt összekeverjük a majonézzel.

6. 

A majonézes tejfellel leöntjük a salátát, és egy éjszakára hűvös helyen lefedve pihentetjük.

7. 

Másnap a salátát alaposan megkeverjük, és egy órán át újra pihentetjük, majd tálaljuk. A salátát nem sózzuk, borsozzuk!

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés