szakacsreceptek.hu

Ünnepélyes epres szeletek

Kitűnő sütemény, lágy piskótával, epres keverékkel,lágy pudingos krémmel és tejszínhabbal megtöltve. Megfelelő az ünnepi alkalmakra.

 

Adag: 35

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. Piskóta

tojássárgája 5 db  kristálycukor 200 g  víz 100 ml  napraforgó olaj 100 ml  finomliszt 210 g  sütőpor 15 g

A tojássárgáját habosra verjük a kristálycukorral együtt. A habverésnél fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet. Hozzáadjuk a sütőporral megkevert lisztet.

Piskóta

2. 

tojásfehérje 5 db   ¼ TK

A fehérjét felverjük egy kis sóval, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájához.

3. 

A tésztát két fél részre osszuk, kiöntjük egy kizsírozott és kilisztezett tepsibe, és fokozatosan megsütünk két lapot. Előre melegített sütőben sütjük, 180 fokos hőmérsékletnél, úgy 10 percen keresztül.

4. 

szamócás jam

A megsült szeletet megkenjük epres lekvárral, amelyre egy másik sült tészta szeletet helyezünk.

5. Epres keverék

szamóca befőtt 800 ml  vaníliacukor 2 db  vaníliás puding -por 2 EK  kristálycukor 3 EK

Az epreket kiöntjük a dobozból a levükkel együtt és összenyomjuk őket. Hozzáadunk pudingport, kristálycukrot, rendesen megkeverjük, majd átöntjük egy bögrébe, és a sűrű kását megfőzzük.

Epres keverék

6. 

A meleg kását ráöntjük a piskótára és hagyjuk kihűlni, amíg a kása a korpuszon teljesen meg nem szilárdul.

7. Pudingkrém

zsírszegény tej 1,5% 400 ml  vaníliás puding -por 40 g  vaníliacukor 1 db  porcukor 4 EK  vaj 250 g

A pudingport összekeverjük a vaníliacukorral egy kis hideg tejben, majd a többi tejjel együtt sűrű kását főzünk. Estenkénti megkeverés mellett hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral együtt habbá keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingos kását. Az epres keveréket jól felverjük, és szétkenjük.

Pudingkrém

8. Tejszínhabos töltelék

tejszínhab -porból 2 db  zsírszegény tej 1,5% 300 ml

Hideg tejhez hozzáadjuk a tejszínhab port és felverjük, amíg szilárdabbá nem válik. Majd rákenjük a puding krémre.

Tejszínhabos töltelék

9. 

A kalács tetejét kisimítjuk, és villa segítségével díszítő hullámokat készíthetünk rajta. A kalácsot eltesszük a hűtőbe, és hagyjuk teljesen kihűlni.

10. 

eper  csokoládé

Kockákra vágjuk,valamint csokoládés forgáccsal és friss eperrel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés