szakacsreceptek.hu

Túrós gyümölcsös gombócok

Recept töltött túrós gombócokra, pároló edényben készítve.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

túró, zsírszegény 500 g  búzadara 300 g  tyúk tojás 1 db  vaníliacukor 12 g

A túrót, darát, tojást, vanília cukrot összekeverjük. A tészta egy kicsit ritka lesz, ezért hagyjuk állni egy fél órát.

2. 

gyümölcs, különböző 350 g

Majd liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk. Az egészet kis kockákra osszuk. Minden kockára gyümölcsöt teszünk, és golyót formálunk belőle. A gyümölcs lehet befőtt vagy friss gyümölcs ízlés szerint.

3. 

napraforgó olaj

Ahogy a golyók készen vannak, olajjal megkenjük a pároló edény alját és széleit, majd belerakjuk a egy rétegben a golyókat.

4. 

Ha három emeletre rakjuk, akkor 30 percig pároljuk, ha csak két emeletre akkor 20 percig.

5. 

vaj 50 g  zsemlemorzsa 250 g  porcukor 200 g

Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a cukrot és megkeverjük. A pirított zsemlemorzsával megszórjuk a gombócokat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés