RECEPTEK

Tojáslikőrös rolád

Tojáslikőrös rolád

Lágy és finom rolád tojáslikőrös töltelékkel :)

recept,recept fotó,tojáslikőr,Roládok

Roládok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Roládok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt120gramm
gyümölcsös jam2teáskanál
gyümölcsös jam2evőkanál
kakaó1evőkanál
mandulaszirom-
porcukor-
porcukor1teáskanál
porcukor140gramm
sütőpor2teáskanál
tojásfehérje5darab
tojáslikőr150milliliter
tojássárgája5darab
vaj180gramm
vaníliacukor15gramm
vaníliás puding -por50gramm
víz50milliliter
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

 

Recept

1. Piskóta

tojássárgája 5 darab  porcukor 80 gramm

A sárgáját cukorral kikeverjük.

2. 

víz 50 milliliter  finomliszt 120 gramm  sütőpor 2 teáskanál

Hozzákeverjük a vizet, és a lisztet és sütőport.

3. 

tojásfehérje 5 darab

A végén fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült habot.

4. 

A sütőlapot (46x34cm) sütőpapírral béleljük. A tészta felét a sütőlap szélesebb részének felére öntjük.

5. 

kakaó 1 evőkanál

A tészta másik felébe kakaóport keverünk, és ezt ráöntjük a sütőlap másik felére (a két tésztának érintkezni kell).

6. 

Előmelegített sütőben 200°C-on kb 10-15 percig sütjük. Sütés után a papírral együtt betekerjük, majd betekerjük egy nedves törlőkendőbe is. Hűlni hagyjuk.

7. Pudingos-likőrös krém

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  vaníliacukor 15 gramm  vaníliás puding -por 50 gramm

Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot készítünk. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.

8. 

vaj 180 gramm  porcukor 60 gramm

A vajat kikeverjük cukorral.

9. 

tojáslikőr 150 milliliter

Hozzáadjuk a pudingot és a likőrt. Jól összekeverjük, hűvös helyen, időnként átkeverve állni hagyjuk. A rolád töltésekor a krémnek kicsit szilárdabbnak kell legyen, hogy ne folyjon ki a süteményből.

10. A rolád töltése

A törlőkendőt levesszük a roládról, óvatosan kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt.

11. 

porcukor  gyümölcsös jam 2 evőkanál

Cukorral meghintett lapra helyezzük. Ritkább dzsemmel megkenjük (például ribizli).

12. 

mandulaszirom

A lekvár tetejére rákenjük a töltelék két harmadát. A piskótát a sötétebb végétől kezdjük betekerni. Miután betekertük, a tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk mandula szirmokkal.

13. Díszítés

gyümölcsös jam 2 teáskanál  porcukor 1 teáskanál

A dzsemet és a porcukrot összekeverjük és tortadíszítőbe töltjük.

14. 

A rolád tetejét díszítjük, majd legalább 2 órára hűtőbe helyezzük.

15. 

Tálalás előtt szeleteljük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés