RECEPTEK

Tejfölös pogácsa

Tejfölös pogácsa

Ropogós tejfölös pogácsa, reszelt sajttal a tetején, amely minden ünnepségre kiváló választás. Egyszerű az elkészítése, mivel nem kelt tésztából készül.

recept,recept fotó,finomliszt,vaj,tejföl (14-18%),Falatkák

Falatkák

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Falatkák  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

ecet1teáskanál
finomliszt300gramm
kemény sajt-
2teáskanál
tejföl (14-18%)150gramm
tojássárgája1darab
vaj250gramm

 

Recept

1. Tészta elkészítése

finomliszt 300 gramm  vaj 250 gramm  tojássárgája 1 darab  tejföl (14-18%) 150 gramm  ecet 1 teáskanál   2 teáskanál

Az alapanyagokból lágy tésztát készítünk, majd egy órára hűvös helyen állni hagyjuk.

2. 

Lisztel meghintett gyúródeszkán kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy pogácsa formával, vagy egy kis pohár segítségével pogácsákat vágunk ki.

3. 

kemény sajt

Zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal majd előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit