RECEPTEK

Sütés nélküli almás-mascarpone torta

Sütés nélküli almás-mascarpone torta

Nagyon finom, és szaftos torta.

recept,recept fotó,alma ,mascarpone,Torták,Sütés nélküli

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 800gramm
citromlé20milliliter
cukrász díszítés - csokoládés80gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kakaó-
kristálycukor80gramm
kókusz olaj30gramm
mascarpone300gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom50gramm
porcukor80gramm
túró, zsírszegény250gramm
vaj150gramm
vajas száraz keksz250gramm
vaníliás puding -por74gramm
víz400milliliter

 

Recept

1. Tortalap

vajas száraz keksz 250 gramm

A háztartási kekszet ledaráljuk.

2. 

vaj 150 gramm

A vajat felolvasztjuk és a kekszhez öntjük.

3. 

kókusz olaj 30 gramm

Hozzáadunk kókuszolajat és a kezünkkel jól összegyúrjuk.

4. 

A kekszes masszát egy tortaformába helyezzük, jól összenyomkodjuk és hűtőbe helyezzük.

5. Almás töltelék

alma  800 gramm  kristálycukor 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  víz 100 milliliter

Az almát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Egy lábasba rakjuk, cukrot, fahéjat és vizet adunk hozzá. 10 percig főzzük.

6. 

víz 300 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm

Vízben pudingport keverünk el...

7. 

...hozzáöntjük az almához, sűrűre főzzük. Óvatosan keverjük, hogy az almát ne törjük szét. Kicsit hűlni hagyjuk.

8. 

citromlé 20 milliliter

Hozzáadjuk a citrom levét...

9. 

Az almás tölteléket egyenletesen a kekszes masszára öntjük, hagyjuk kihűlni.

10. Mascarpone-túrós krém

mascarpone 300 gramm  túró, zsírszegény 250 gramm  porcukor 80 gramm  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 50 gramm

Mascarponet, túrót, cukrot és joghurtot jól kikeverünk.

11. 

cukrász díszítés - csokoládés 80 gramm

A krémbe apró csokireszeléket keverünk.

12. 

A krémet rákenjük az almás töltelékre és elegyengetjük.

13. Díszítési tippek

Sütőpapírra almát rajzolunk, a papírt összehajtogatjuk, majd kinyírjuk a rajzolt almát. Több almaforma jön így létre.

14. 

A papírformákat ráhelyezzük a tortára.

15. 

kakaó

Megszórjuk kakaóporral, majd óvatosan a papírformákat eltávolítjuk.

16. 

A tortát négy órára hűvös helyre helyezzük, tálalás előtt kisebb-nagyobb szeletekre vágjuk ízlés szerint.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit