szakacsreceptek.hu

Sertésmáj recept

NO_DESC_

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 50 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Sertésmáj elkészítése

sertésmáj 600 g

A sertésmájat megmossuk, lecsepegtetjük, és a vágólapra helyezzük.

Sertésmáj elkészítése

2. 

Egy éles kés segítségével a hártyákat eltávolítjuk. A vékony erecskéket kézzel eltávolítjuk.

3. 

A sertésmájat csíkokra vágjuk, amennyiben a májban még maradtak vékony erecskék ezeket is eltávolítjuk. Ha ezek nincsenek eltávolítva, akkor ezek a részek sütés után keményebbek lesznek.

4. Főzés

sertészsír 30 g  hagyma 150 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk májat és folyamatos keverés mellett addig sütjük, amíg fehérebb nem lesz.

Főzés

5. 

teljes zsírtartalmú mustár 1 EK  fekete bors, őrölt ½ čl  majoránna 1 TK  piros paprika, őrölt 2 TK

Hozzáadjuk a mustárt, fűszert, majoránnát, paprikát és megkeverjük

6. 

víz 200 ml

és azonnal felöntjük vízzel. Fedő alatt 25 percig főzzük.

7. 

víz 200 ml  kukoricakeményítő 30 g

Vízben étkezési keményítőt keverünk el, és ezzel besűrítjük az ételt.

8. 

Csak tálalás előtt sózzuk, hogy ne keményedjen meg a máj.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés