RECEPTEK

Rumos diós-kakaós szelet

Rumos diós-kakaós szelet

recept,recept fotó,dió, darált,dió, darált,rum,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés100gramm
darás liszt-
darás liszt60gramm
dió, darált410gramm
kakaó40gramm
porcukor60
porcukor180gramm
ribizli lekvár60gramm
rum170milliliter
sütőpor10gramm
tojásfehérje3darab
tojássárgája7darab
vaj260gramm
vaj-

 

Recept

1. Piskóta

vaj 80 gramm  porcukor 60  tojássárgája 3 darab

A vajat cukorral és tojássárgájával keverjük ki.

2. 

dió, darált 60 gramm  kakaó 10 gramm

Belekeverjük a darált diót, kakaót...

3. 

darás liszt 60 gramm  sütőpor 10 gramm

... lisztet sütőporral.

4. 

tojásfehérje 3 darab

Végül fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készített kemény habot.

5. 

vaj  darás liszt

A tésztát lisztel meghintett zsiradékkal kikent sütőlapra (25x25cm) öntjük. 180°C-on kb 12 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.

6. Rumos diós töltelék

dió, darált 350 gramm  porcukor 120 gramm  rum 170 milliliter  vaj 30 gramm

A darált diót összekeverjük a cukorral és leöntjük rummal. Hozzáadunk egy kis olvasztott vajat és összekeverjük.

7. 

ribizli lekvár 60 gramm

A piskótára pikánsabb dzsemet kenünk - például ribizlis, de kenhetünk sárgabarackosat is. Néhány receptben sárgabarack befőtt rakása a piskótára is szerepel. Ha Ön is hallgat ezekre a receptekre semmit sem ronthat el. A sütemény magasabb és ízletesebb lesz. Ebben a receptben nem használtunk sárgabarack befőttet.

8. 

A dzsemre rákenjük a diós tölteléket...

9. 

.. majd elsimítjuk.

10. Kakaós krém

tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm  kakaó 30 gramm

Vízfürdőben habosra kikeverjük a tojássárgáját cukorral és kakaóval.

11. 

vaj 150 gramm

Hagyjuk lehűlni, majd puha vajat adunk hozzá.

12. 

Lágy krémet készítünk belőle.

13. 

A kakaós krémet rákenjük a diós töltelékre.

14. 

Lehűtjük és fél órára hűvös hűvös helyen pihentetjük.

15. Csokoládés máz

cukrász öntet, csokoládés 100 gramm

A csokoládét felolvasztjuk és megkenjük vele a süteményt.

16. 

Amikor a máz már kicsit szilárd, kijelöljük rajta az egyes szeleteket, hogy majd könnyebb legyen felvágni. Ezután a süteményt néhány (3-4) órát hűvös helyen pihentetjük, és ezután felvágjuk.

17. 

Ha a máz teljesen szilárd, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk. Szeletelésnél a csokoládéra nem nyomjuk rá a kést, csak lágyan rátesszük, és megvárjuk, amíg a csokoládé elolvad alatta.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit