RECEPTEK

Ribizlis kalács

Ribizlis kalács

Gyümölcsös sütemény friss fekete ribizliből.

recept,recept fotó,fekete ribizli,kakaó,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt1teáskanál
fekete ribizli250gramm
finomliszt200gramm
kakaó2evőkanál
napraforgó olaj80milliliter
nádcukor80gramm
porcukor100gramm
porcukor-
sütőpor½csomag
teljes zsírtartalmú tej 3,5%120milliliter
tyúk tojás4darab
vaj50gramm

 

Recept

1. 

fekete ribizli 250 gramm

A fekete ribizlit megmossuk, megpucoljuk.

2. 

nádcukor 80 gramm  vaj 50 gramm

Egy mélyebb sütőlapot 32x22 cm sütőpapírral bélelünk, majd barna cukorral megszórjuk. A cukorra egyenletesen vajat reszelünk.

3. 

fahéj, őrölt 1 teáskanál

A vajra rászórjuk a ribizlit és megszórjuk fahéjjal.

4. 

tyúk tojás 4 darab  porcukor 100 gramm  kakaó 2 evőkanál

A fehérjéből kemény habot készítünk, és a sárgáját cukorral és kakaóval kikeverjük.

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 120 milliliter  napraforgó olaj 80 milliliter

A sárgájához tejet és olajat keverünk.

6. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor ½ csomag

A lisztet sütőporral összekeverjük, és a tojássárgájába keverjük.

7. 

A végén könnyedén belekeverjük a fehérjét is.

8. 

A tésztát ráöntjük a ribizlire.

9. 

Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 percig sütjük.

10. 

porcukor

Sütés után hagyjuk kissé lehűlni, és még melegen borítjuk ki, majd távolítjuk el a sütőpapírt, és szeleteljük fel, majd szórjuk meg cukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit