RECEPTEK

Rácsos túrós kalács

Rácsos túrós kalács

Egyszerű, lágy túrós kalács teához, vagy reggeli kávéhoz.

recept,recept fotó,túró, sima,lágy,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kakaó2evőkanál
kristálycukor225gramm
napraforgó olaj150milliliter
rétesliszt400gramm
rétesliszt-
sütőpor10gramm
tyúk tojás4darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj-
vaníliacukor12gramm
víz200milliliter

 

Recept

1. 

rétesliszt 400 gramm  kristálycukor 125 gramm  víz 200 milliliter  napraforgó olaj 150 milliliter  tyúk tojás 3 darab  kakaó 2 evőkanál  sütőpor 10 gramm

A lisztet, cukrot, vizet, olajat, tojást, kakaót és sütőport habosra keverjük.

2. 

túró, sima,lágy 500 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaníliacukor 12 gramm  kristálycukor 100 gramm

A túrót tojással, és a két cukorral kikeverjük, majd egy vastagabb nejlon (esetleg cukrász) zacskóba töltjük.

3. 

vaj  rétesliszt

A kakaós masszát a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra sütőlapra öntjük. A zacskó szélét kb 1cm-re lenyírjuk.

4. 

A túró tölteléket keresztben nyomjuk ki a tésztára, és rácsot készítünk. Előmelegített sütőben 190-200°C-on 25-30 percig sütjük.

5. 

A sütés folyamán a túrós töltelék részben a tésztába süllyed. Azt hogy már megsült-e a kalács, egy hurkapálcika segítségével próbáljuk ki, amelyet beleszúrunk a kalács sötétebb részébe - amikor kivesszük a vége száraz maradt, és nincs rajta nyers tészta maradék.

6. 

A kalácsot hűlni hagyjuk. Hűlés közben a túró tovább süllyed a kakaós piskótába.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit