RECEPTEK

Puncsos szívecskék

Lágy marcipán szívecskék puncsos mázzal.

recept,recept fotó,rétesliszt,vaj,marcipán,puncs aroma,Aprósütemény,Karácsony,Valentín napi

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

marcipán200gramm
málnás szirup1evőkanál
porcukor220gramm
puncs aroma-
rum2evőkanál
rétesliszt400gramm
sütőpor1teáskanál
vaj250gramm

 

Recept

1. Marcipán tészta elkészítése

rétesliszt 400 gramm  vaj 250 gramm  porcukor 100 gramm  sütőpor 1 teáskanál  marcipán 200 gramm

A lisztet, vajat, cukrot, csipetnyi sót, sütőport és a lereszelt marcipánt összekeverjük. Tésztát dolgozunk ki, amelyet egy órára a hűtőben pihentetünk.

2. Tészta elkészítése

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 5 mm vastagra nyújtjuk. Szívecskéket vágunk ki.

3. 

A szívecskéket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.

4. Puncsos máz

rum 2 evőkanál  málnás szirup 1 evőkanál  porcukor 120 gramm  puncs aroma

A puncsos mázat meleg rum, szirup és cukor összekeverésével készítjük. Hozzáadunk 3 csepp puncs aromát is.

5. Mártogatás a mázba

A megsült, kihűlt szívecskéket az egyik oldalukkal a mázba mártjuk. Egy rácsra rakjuk és hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit