szakacsreceptek.hu

Pudingos-tejszínes szelet

Lágy tejszínes édesség piskóta alapon :) Az elkészítése nagyon egyszerű. Amennyiben úgy gondolják, hogy 8 adag kevés lesz belőle, duplázzák meg az alapanyag mennyiségég :)

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 500 ml  vaníliás puding -por 40 g  kristálycukor 40 g

Tejből, pudingporból és cukorból pudingot főzünk. Hagyjuk lehűlni.

2. 

tyúk tojás 3 db  kristálycukor 100 g  víz 50 ml  napraforgó olaj 50 ml

A tojást, cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük.

3. 

finomliszt 125 g  sütőpor 1 TK

Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és simára keverjük.

4. 

vaj  rétesliszt  kakaó 25 g

A massza felét egy (18x27cm-es) kivajazott és liszttel meghintett sütőlapra önjük. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaót.

5. 

Majd a fehér masszára cik-cakban ráöntjük a kakaós masszát.

6. 

A kakaós masszára cik-cakban ráöntjük a pudingot.

7. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

tejföl (14-18%) 200 g  porcukor 40 g

A tejfölt összekeverjük a cukorral.

9. 

habtejszín (30-33%) 200 ml  habfixáló 1 cs

A tejszínből kemény habot készítünk.

10. 

A tejszínhabba belekeverjük a tejfölt.

11. 

A tejfölös-tejszínhabos masszát rákenjük a kihűlt piskótalapra.

12. 

cukrász díszítés - csokoládés

Szétkenjük és díszítjük csokoládé reszelékkel. Legalább 2 órán át pihentetjük a hűtőben.

13. 

A süteményt kivesszük a sütőlapról.

14. 

Levágjuk a széleit...

15. 

...majd felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés