RECEPTEK

Póréhagymakrém leves

Póréhagymakrém leves

Nagyon finom és egészséges leves. Só és szerecsendió használata nélkül gyermekek számára is kiváló. Kis kockákra vágott pirított kenyérrel tálaljuk. Érdekes és lágyan édes ízét a levesben megtalálható céklagaluskák biztosítják.

recept,recept fotó,póréhagyma,habtejszín (30-33%),Zöldséglevesek,Receptek babáknak

Zöldséglevesek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Céklás galuska recept-
burgonya350gramm
finomliszt20gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
póréhagyma700gramm
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
1teáskanál
-
víz2liter

 

Recept

1. 

burgonya 350 gramm  víz 2 liter   1 teáskanál

A krumplikat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, majd 5 percig sós vízben főzzük.

2. 

póréhagyma 700 gramm

A póréhagymát megmossuk és felszeleteljük.

3. 

Hozzáadjuk a krumplihoz, és együtt 20 percig főzzük.

4. 

Botmixerrel pépesítjük.

5. 

szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál

A pépesített levest újra felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi szerecsendiót és...

6. 

finomliszt 20 gramm  habtejszín (30-33%) 250 milliliter

... tejfölben elkevert lisztet. Kis ideig tovább főzzük.

7. 

A levest nagyobb lyukú szűrő segítségével leszűrjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit