RECEPTEK

Párizsi kifli

Párizsi kifli

Finom diós sütemény, vajas krémmel töltve és csokoládé bevonattal.

recept,recept fotó,dió, darált,Sütemények,Karácsony

Sütemények

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés-
dió, darált150gramm
kakaó2evőkanál
kristálycukor300gramm
kristálycukor8evőkanál
rétesliszt3evőkanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj200gramm

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab  kristálycukor 300 gramm

Gőzfürdőben felverjük a tojásfehérjét cukorral. Sűrű hab jön létre.

2. 

rétesliszt 3 evőkanál  dió, darált 150 gramm

A fehérje habba lisztet, és őrölt diót szórunk.

3. 

Az egészet jól összekeverjük.

4. 

A cukrász zacskót megtöltjük a diós töltelékkel, és a sütőpapírral bélelt sütőlapra kis kifliket formálunk.

5. 

Előmelegített sütőben 160°C-on kb 30 percig sütjük a kifliket.

6. A krém elkészítése

tojássárgája 4 darab  kristálycukor 8 evőkanál  kakaó 2 evőkanál  vaj 200 gramm

Gőzfürdőben kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és kakaóval, ameddig a massza be nem sűrűsödik. A kihűlt masszába lassan belekeverünk egy puha vajat.

7. 

A krémet cukrász zacskó segítségével rányomjuk a kihűlt kiflicskékre.

8. 

cukrász öntet, csokoládés

Kihűlés után csokoládé mázba mártjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit