RECEPTEK

Paradicsomleves

Paradicsomleves

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom paradicsomleves, paradicsomsűrítményből és paradicsom konzervből. A paradicsom konzerv helyett használhatunk friss paradicsomot is, ezeket viszont a főzés előtt le kell önteni forró vízzel és meghámozni.

recept,recept fotó,hámozott paradicsom konzerv,paradicsomszósz,Zöldséglevesek

Zöldséglevesek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Zöldséglevesek  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom-
ecet1evőkanál
hámozott paradicsom konzerv400gramm
kemény sajt-
kristálycukor4evőkanál
nemes babérlevél3darab
paradicsomszósz500milliliter
rizsa-
1teáskanál
tejföl (14-18%)-
víz750milliliter
zabpehely-

 

Recept

1. 

hámozott paradicsom konzerv 400 gramm  paradicsomszósz 500 milliliter  nemes babérlevél 3 darab  víz 750 milliliter   1 teáskanál  kristálycukor 4 evőkanál  ecet 1 evőkanál

Az apróra vágott paradicsomot és a paradicsom sűrítményt, babérlevelet és egy kis vizet felforralunk és 10 percig főzzük. Sóval, cukorral és ecettel ízesítjük. majd egy percre felforraljuk. Ízlés szerint még édesíthetjük, vagy sózhatjuk.

2. 

kemény sajt  tejföl (14-18%)  bazsalikom  zabpehely  rizsa

Az egyes porciókat reszelt sajttal vagy egy kanál tejföllel díszítjük. Adhatunk hozzá friss bazsalikom leveleket is.
Más változat: A levesbe tehetünk főtt rizst vagy főtt zabpelyhet is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit