szakacsreceptek.hu

Padlizsánburger

Hamburger sertéshússal zöldséggel és egy szelet padlizsánnal, zsemle helyett.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma½darab
marhahús- darálthús250gramm
olivaolaj1teáskanál
padlizsán1darab
paradicsom1darab
sertés darálthús250gramm
½teáskanál
tabasco szósz1teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár6teáskanál
zsemlemorzsa3evőkanál

1. 

padlizsán 1 db  olivaolaj 1 TK

A padlizsánt 2cm vastag karikákra vagdaljuk, egy cseppnyi olajon mindkét oldaláról megpirítjuk.

2. 

sertés darálthús 250 g  marhahús- darálthús 250 g  tabasco szósz 1 TK   ½ TK  fekete bors, őrölt ½ TK  zsemlemorzsa 3 EK

Összekeverjük a marha és sertéshúst. Hozzáadunk tabasco-t, fekete borsot, sót és zsemlemorzsát. Jól elkeverjük, és kézzel kidolgozzuk.

3. 

A húsból hat vékony karikát formálunk. Sütésnél a hús összemegy. Serpenyőben mindkét oldaláról aranysárgára átsütjük.

4. 

teljes zsírtartalmú mustár 6 TK

A megsült húst padlizsánszeletre tesszük, és egy picit mustárral megkenjük.

5. 

hagyma ½ db  paradicsom 1 db

Egy kis hagymát adunk hozzá, és két vékony szelet paradicsomot.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés