szakacsreceptek.hu

Mogyoróvajas kenyér

Lágy mogyoróvajas kenyér házi kenyérsütőgépben sütve.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
víz250milliliter
mogyoróvaj100gramm
½teáskanál
kristálycukor1evőkanál
zsemlemorzsa100gramm
finomliszt200gramm
szárított (instant) élesztő2teáskanál

1. 

víz 250 ml  mogyoróvaj 100 g

A dagasztó és sütőedénybe vizet öntünk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat.

2. 

 ½ TK  kristálycukor 1 EK  zsemlemorzsa 100 g  finomliszt 200 g  szárított (instant) élesztő 2 TK

Hozzáadunk sót, cukrot, zsemlemorzsát és lisztet. A tetejére élesztőt szórunk.

3. 

Az edényt belehelyezzük a kenyérsütőgépbe, beállítjuk, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: 3 óra
Cipó mérete: 700g
A héja színe: közepesen sötét

4. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.A dagasztó lapátot kivesszük, majd a kenyeret felszeleteljük.

5. Tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés