RECEPTEK

Mézes karamellás cukorkák

Mézes karamellás cukorkák

Édes cukorka az igazi cukor kedvelőknek.

recept,recept fotó,méz ,kristálycukor,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes

Édességek

Főzőcske

Adag

48

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)8evőkanál
kristálycukor450gramm
méz 3evőkanál
napraforgó olaj1teáskanál
vaj60gramm
víz4evőkanál

 

Recept

1. 

vaj 60 gramm  méz  3 evőkanál  víz 4 evőkanál  habtejszín (30-33%) 8 evőkanál  kristálycukor 450 gramm

Egy lábas vajat és mézet teszünk. Hozzáadunk vizet és tejszínt. Cukrot szórunk hozzá.

2. 

A lábas tartalmát lassan melegítjük, és amikor forrni kezd 20 percig főzzük.

3. 

Levesszük a tűzről és 20 percig keverjük, amíg a massza nem kezd keményedni.

4. 

napraforgó olaj 1 teáskanál

Az alufóliát kettéhajtjuk és téglalap formát alakítunk belőle 20x15cm méretben. Megkenjük olajjal, és beleöntjük az elkészített masszát.

5. 

Kihűlés után kis cukorka méretűre vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és egyenként celofánba csomagoljuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit