szakacsreceptek.hu

Medvemancs

Hagyományos karácsonyi sütemény

 

Adag: 35

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
dió, darált80gramm
fahéj, őröltg
finomliszt200gramm
kakaó20gramm
porcukor90gramm
tyúk tojás1darab
vaj150gramm
vaníliacukor24gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 200 g  vaj 150 g  porcukor 90 g  dió, darált 80 g  kakaó 20 g  tyúk tojás 1 db  vaníliacukor 8 g  fahéj, őrölt

A lisztbe felvágjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, darált diót, tojást, kakaót és két csipet fahéjat.

A tészta elkészítése

2. Rúd formázása

A tésztából rúd alakot formázunk,amelyet egyforma darabokra vágunk.

Rúd formázása

3. Benyomjuk a tésztát

A tészta darabokat benyomjuk a kizsírozott formákba és megsütjük. 150 °C hőmérsékleten 13 percen keresztül sütjük.

Benyomjuk a tésztát

4. 

vaníliacukor 16 g

A forró formákat kifordítjuk és mindkét oldaláról vaníliacukorral szórjuk meg.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés