Málnás rácsos sütemény
Mennyei ízű sütemény
recept,recept fotó,málna,saját választás szerinti lekvár,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
málna | 350 | gramm | |
porcukor | - | ||
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
saját választás szerinti lekvár | 150 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 1 | evőkanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 80 | gramm |
Recept
1.
rétesliszt 200 gramm • sütőpor 1 teáskanál • vaj 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • porcukor 80 gramm • tejföl (14-18%) 1 evőkanál
A lisztet összekeverjük sütőporral, hozzáadjuk a vajat, tojást, cukrot, és a tejfölt. Lágy tésztát készítünk.
2.
saját választás szerinti lekvár 150 gramm
Egy kisebb sütőlapot (32x22cm) sütőpapírral bélelünk ki. A tészta 2/3-át liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és áthelyezzük a sütőlapra. A tésztát kinyújthatjuk sütőpapíron is, amelyet a sütőlapról vettünk ki, és aztán a tésztával együtt helyezzük vissza. A tésztát megkenjük egy réteg ritka lekvárral.
4.
A tészta harmadából hengereket gyúrunk, és rács formájában rakjuk a kalácsra.
5.
Előmelegített sütőben kb 30 percig 180°C-on sütjük. A kész kalácsot megszórhatjuk porcukorral is.
Jó étvágyat!