Lekváros lepény
Egyszerű és gyors recept az édes lepények tradicionális módon való elkészítéséhez.
recept,recept fotó,finomliszt,gyümölcsös jam,Édes reggeli
Édes reggeli
kategóriak
Édes reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 350 | gramm | |
gyümölcsös jam | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | 4 | evőkanál | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 4 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter |
Recept
1.
vaj 4 evőkanál • finomliszt 350 gramm • porcukor 4 evőkanál • tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • sütőpor 2 teáskanál
A vajat felengedjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük porcukorral, sütőporral, hozzáadunk tejet, vajat és a tojást, majd jól összekeverjük.
2.
napraforgó olaj • gyümölcsös jam
Serpenyőben egy kevés olajat felmelegítünk és egy szedőkanál segítségével beleöntjük lepény formájúra a tésztát. A lepényeket mindkét oldalról megsütjük. Lekvárral tálaljuk, illetve meghintjük porcukorral. Finomak melegen és hidegen egyaránt.
Jó étvágyat!