szakacsreceptek.hu

Laskagombából készült paprikás

Egészséges ebéd laskagombából. Tésztával vagy galuskával tálaljuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt2evőkanál
főzőtejszín100milliliter
köménymag, őrölt1teáskanál
laskagomba800gramm
olivaolaj4evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
2teáskanál
víz½liter
zsírszegény tej 1,5%300milliliter
újhagyma100gramm

1. 

újhagyma 100 g  olivaolaj 4 EK

Az újhagymát karikákra vágjuk. Használhatunk másfajta hagymát is. Tepsiben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és rövid ideig pirítjuk.

2. 

laskagomba 800 g

A gombát megmossuk, megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk.

3. 

 2 TK  köménymag, őrölt 1 TK  piros paprika, őrölt 2 TK  víz ½ l

A gombát hozzáadjuk a hagymához. Majd ízesítjük sóval, köménnyel és őrölt pirospaprikával. Vízzel felöntjük és lefedve 20 percig pároljuk.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 300 ml  főzőtejszín 100 ml  finomliszt 2 EK

Tejben tejszínt és lisztet keverünk el, hozzáöntjük a gombához és újra felforraljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés