szakacsreceptek.hu

Lágy teljes kiőrlésű kenyér

Egyszerű teljes kiőrlésű kenyér házi kenyérsütőben készítve.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
víz250milliliter
olivaolaj1.5evőkanál
méz 1evőkanál
1.5teáskanál
köménymag, őrölt½teáskanál
teljes kiőrlésű liszt200gramm
finomliszt250gramm
szárított (instant) élesztő2teáskanál

1. 

víz 250 ml  olivaolaj 1.5 EK  méz  1 EK   1.5 TK  köménymag, őrölt ½ TK  teljes kiőrlésű liszt 200 g  finomliszt 250 g  szárított (instant) élesztő 2 TK

A kenyérsütő edénybe vizet öntünk, hozzáadjuk a olajat, mézet, sót, köményt és mindkét liszt fajtát. A végére hozzáadjuk az élesztőt. Az edényt a házi kenyérsütőbe helyezzük, beállítjuk a programot, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
Kenyér héjának színe: közepesen sötét

2. 

A sütés után a kenyeret néhány percig az edényben hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk - amennyiben lehetséges egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

3. 

A szeletelés előtt kivesszük a dagasztó lapátot. (Még a program alatt kivehetjük a dagasztó lapátot az utolsó keverés után, így megkönnyítjük a munkánkat azzal, hogy nem a kész kenyérből vesszük ki a lapátot. Azonban gyorsan kell cselekedni, hogy a megkelt kenyér ne hűljön ki.)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés