szakacsreceptek.hu

Kürtös kalácskák

Finom mini kürtöskalácsok, amelyek az eredeti Szakolcai kürtöskalács alapján készülnek.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 1 h. 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

finomliszt 750 g  tojássárgája 3 db  vaj 180 g  sütőpor 10 g  zsírszegény tej 1,5% 150 ml  habtejszín (30-33%) 150 ml  porcukor 20 g

Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadunk tojássárgáját, puha vajat, sütőport, tejet, tejszínt és cukrot.

2. 

Jól kidolgozzuk és kis ideig állni hagyjuk.

3. 

finomliszt  vaj

A tészta egy részét (kb 1/3) liszttel meghintett gyúrólapon kb 2mm vastagra nyújtjuk, majd 40 cm hosszú és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A fém csöveket vajjal megkenjük...

4. 

... majd rátekerjük a tésztát.

5. 

tojásfehérje 1 db

A kürtöskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét felvert tojásfehérjével megkenjük.

6. Fahéjas kürtöskalács

fahéjas cukor

A megkent kalácskákat az meghempergetjük fahéjas cukorban és sütőlapra helyezzük.

Fahéjas kürtöskalács

7. 

A kalácsokat 20 percig 180°C -on sütjük.

8. 

Ha a kalácsok kihűltek, akkor lehúzzuk őket a csövekről, majd kidolgozzuk a tészta másik részét.

9. Diós kürtöskalács

dió  kristálycukor

A tészta másik részét szintén kidolgozzuk és feltekerjük a fémcsövekre. Megkenjük tojásfehérjével és felaprított dióban, amely cukorral van keverve hempergetjük. Megsütjük, mint az fahéjasat.

Diós kürtöskalács

10. Kakaós kürtöskalácskák

kristálycukor  kakaó

Miután kihűltek, lehúzogatjuk a kalácskákat a csőről és kidolgozzuk az utolsó adag tésztát. Cukorral kevert kakaóban hempergetjük ezúttal.

Kakaós kürtöskalácskák

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés