RECEPTEK

Kuglóf tönkölylisztből lágy töltelékkel.

Kuglóf tönkölylisztből lágy töltelékkel.

Egyszerű és nagyon finom kuglóf melasszal és nádcukorral, banános-túrós töltelékkel töltve.

recept,recept fotó,banán,túró, lágy, 20% zsírtartalom,teljes kiőrlésű tönköly liszt,teljes kiőrlésű tönköly liszt,Kuglófok

Kuglófok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kuglófok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

BIO cukornád melasz1evőkanál
banán350gramm
kakaó25gramm
nádcukor125gramm
olivaolaj100milliliter
szódabikarbóna1teáskanál
teljes kiőrlésű tönköly liszt-
teljes kiőrlésű tönköly liszt200gramm
tyúk tojás3darab
túró, lágy, 20% zsírtartalom250gramm
vaj-
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

Recept

1. Banános-túrós töltelék

banán 350 gramm  nádcukor 50 gramm  túró, lágy, 20% zsírtartalom 250 gramm

A banánt meghántjuk, darabokra tördeljük, egy tálba rakjuk, majd cukrot és túrót adunk hozzá.

2. 

Botmixer segítségével kását készítünk.

3. Tészta

teljes kiőrlésű tönköly liszt 200 gramm  nádcukor 75 gramm  BIO cukornád melasz 1 evőkanál  olivaolaj 100 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  tyúk tojás 3 darab  kakaó 25 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál

Egy tálba lisztet, cukrot, melaszt, olajat, tejet, tojást, kakaót és szódabikarbónát teszünk.

4. 

Az egészet jól kikeverjük.

5. 

vaj  teljes kiőrlésű tönköly liszt

Egy nagyobb kuglóf formát kivajazunk és meghintünk liszttel, majd beleöntjük a tésztát.

6. 

A tésztára ráöntjük a banános tölteléket.

7. Sütés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és 25 percig sütjük a kuglófot. Vigyázat: a töltelék a sütés után sem keményedik meg, csak a tetején lesz egy kicsit keményebb.

8. 

Amikor teljesen kihűl a kuglóf, akkor kiborítjuk a formából és megszórjuk őrölt nádcukorral.

9. 

Felszeleteljük, és tálalhatjuk. A kuglófot torta lapátka segítségével helyezzük a tányérra, hogy az alsó krém réteg ne essen szét.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés