szakacsreceptek.hu

Krumplis - sajtos mártás

A meleg mártás kiváló sült vagy grill húsokhoz, vagy halakhoz.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
zsírszegény tej 1,5%100milliliter
ömlesztett sajt50gramm
Hermelin sajt50gramm
főzőtejszín250milliliter
hagyma60gramm
fokhagyma1gerezd
burgonya400gramm
víz2deciliter
1teáskanál

1. 

burgonya 400 g  víz 2 dl   1 TK

A krumplit megpucoljuk, felvágjuk, és sós vízben megfőzzük.

2. 

hagyma 60 g  fokhagyma 1 gerezd

Mélyebb lábasban olajon megpirítjuk a megpucolt és apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a főtt krumplit a vízzel együtt, amelyben főtt.

3. 

főzőtejszín 250 ml

A krumplihoz főzőtejszínt adunk.

4. 

ömlesztett sajt 50 g  Hermelin sajt 50 g

Hozzáadjuk a felvágott hermelin sajtot, és az ömlesztett sajtot. Felforraljuk.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 100 ml

Az mártást botmixerrel szétkeverjük, hozzáöntünk tejet, és újból felforraljuk. A mártásban apróbb krumpli, hagyma és sajt darabkák maradhatnak. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a mártás teljesen krémes legyen, az egészet szűrjük át.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés