szakacsreceptek.hu

Krumpli pogácsa

Recept egy finom omlós krumplipogácsára. Sütés után puhák és illatosak.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 15 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
burgonya200gramm
finomliszt300gramm
friss élesztő30gramm
napraforgó olaj0.1liter
rétesliszt200gramm
szezámmag
3teáskanál
tyúk tojás1darab
tyúk tojás
vaj120gramm
zsírszegény tej 1,5%350milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 350 ml  friss élesztő 30 g  tyúk tojás 1 db  finomliszt 300 g  rétesliszt 200 g   3 TK  napraforgó olaj 0.1 l

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A felfuttatás után összekeverjük a megadott hozzávalókkal, majd kelt tésztát dagasztunk. Megszórjuk lisztel, és hagyjuk kelni.

2. 

Körülbelül 20 perc után a tésztát meglisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk.

3. 

burgonya 200 g  vaj 120 g

A tésztára ráreszeljük a meghámozott héjában főtt burgonyát és növényi zsiradékot rakunk rá.

4. 

A tésztát elkezdjük hajtogatni mint a borítékot. A felső szélét behajtjuk a tészta közepére, ugyanúgy az alsót is, úgy hogy a szélek ne érintkezzenek. Majd újból áthajtjuk.

5. 

Az egyik szélét áthajtjuk a másikon, megszórjuk lisztel, majd letakarjuk egy törlőkendővel, és 5 percig állni hagyjuk, hogy a tészta még tovább kelhessen.

6. 

A tésztát kinyújtjuk, majd az egész hajtogatási folyamatot megismételjük. Újból hagyjuk kelni.

7. 

Végül a tésztát kinyújtjuk kb. 1cm vastagra. Egyforma méretű pogácsákat szaggatunk belőle, és a pogácsák tetejét késsel bevagdaljuk.

8. 

tyúk tojás  szezámmag

Ráhelyezzük a kizsírozott tepsire, megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal, vagy köménnyel.

9. 

Aranyszínűre sütjük 200°C hőmérsékleten 10 - 15 perc alatt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés