szakacsreceptek.hu

Karlsbadi knédli

Finom és laktató knédli tipikus zsemlekockákkal.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 1 h. 10 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
kifli6darab
zsírszegény tej 1,5%2deciliter
zsírszegény tej 1,5%3deciliter
szerecsendió - virág¼teáskanál
½teáskanál
tyúk tojás3darab
darás liszt250gramm

1. 

kifli 6 db  zsírszegény tej 1,5% 2 dl  szerecsendió - virág ¼ TK   ½ TK

A kifliket apró kockákra vágjuk, és aranysárgára sütjük kb 20 percig 150 fokon. Leöntjük tejjel, amelyhez apróra vágott petrezselyemzöldjét, egy csipetnyi szerecsendiót és sót adtunk hozzá.

2. 

tyúk tojás 3 db  zsírszegény tej 1,5% 3 dl  darás liszt 250 g

A tojássárgájából, tejből és lisztből tésztát keverünk, amelyet hozzáadunk a kiflikhez. A végére hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot.

3. 

A tésztát knédli alakra formáljuk, és gőzfürdőben főzzük (párolóedényben) kb 20 - 25 percig. A knédlit főzhetjük vízben is, esetleg celofánba csomagolva.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés